El Dr. Guillem Bori premiat amb una beca FIS sobre infecció en pròtesi de genoll

El Dr. Guillem Bori, ha obtingut una beca de recerca FIS (Fons d’Investigació Sanitària), una de les beques més prestigioses d’Investigació en Salut a nivell de l’Estat espanyol, per coordinar, com a investigador principal, un projecte multicèntric sobre infecció en pròtesi de genoll.

El projecte es titula Estudi multicèntric per comparar dos estratègies quirúrgiques: recanvi en un temps vs. dos temps en la infecció crònica d’una pròtesi de genoll, i té una durada de tres anys: de l’1 de gener de 2020 al 31 de desembre de 2022. L’objectiu principal és comparar l’efectivitat clínica de l’estratègia quirúrgica del recanvi en una cirurgia enfront el recanvi en dues cirurgies pel tractament de la infecció d’una pròtesi de genoll.

Les infeccions de pròtesis articulars són una de les complicacions més importants després de la col·locació d’una pròtesis de maluc o genoll, i és essencial poder millorar el seu diagnòstic i tractament.

En l’estudi hi participen vuit hospitals de Catalunya referents en el tractament d’aquesta patologia així com l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

La beca està concedida per l’Institut de Salut Carlos III del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament  Regional (Feder). L’Institut de Salut Carlos III del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats és la principal Organització Pública Independent que finança i gestiona la Investigació Biomèdica a Espanya.

Llegir la notícia publicada al Diari de Girona

Llegir la notícia publicada a El 9 Nou