II Consens Internacional en infecció de pròtesis

El Dr. Guillem Bori, va ser delegat d’Espanya del Second International Consensus on Prosthetic Joint Infection (ICM), en la subespecialitat de pròtesi de genoll i maluc, que es va celebrar els dies 25-27 de juliol 2018 a Philadelphia (Estats Units).

 

RECONEGUTS EXPERTS EN INFECCIÓ DE PRÒTESIS

Aquest ICM té com a objectiu reunir els millors experts en infeccions ortopèdiques de tot el món (més de 100 països) i representants de prestigioses societats ortopèdiques per desenvolupar un document per millorar l’atenció dels pacients afectats per infeccions protètiques.

 

COM ES VA REALITZAR EL NOU CONSENS INTERNACIONAL?

Pera a la realització d’aquest nou Consens Internacional, es van identificar més de 800 delegats experts en infecció de pròtesis articulars que es van distribuir segons les diferents especialitats: genoll i maluc, peu i turmell, espatlla i colze, columna, trauma, oncologia, esport i pediatria

El Dr. Guillem Bori, va participar com a delegat d’Espanya, per treballar en la subespecialitat de maluc i genoll, concretament en els coneixements actuals sobre la infecció de pròtesi de maluc i genoll.

 

CONCLUSIONS DEL CONSENS INTERNACIONAL

En l’esdeveniment es va debatre sobre els aspectes més importants d’aquestes infeccions com les mesures de prevenció de la infecció en pròtesi articulars, el tractament antibiòtic òptim quan els cultius de la cirurgia són negatius, els nous criteris per al diagnòstic d’infecció protètica, o les indicacions i contraindicacions per a l’estratègia quirúrgica de recanvi en 1-temps en la infecció crònica.

Llegir tota la informació sobre l’ICM i la prevenció, diagnòstic i tractament de la infecció en pròtesi articulars.