La Societat Espanyola de Cirurgia de Maluc premia al Dr. Guillem Bori

El Dr. Guillem Bori, ha estat guardonat per la Societat Espanyola de Cirurgia de Maluc (SECCA) amb el premi al millor article científic publicat per un autor espanyol durant els anys 2016, 2017 i 2018.

El premi es va atorgar en el 21 Congrés de la Societat, que es va celebrar a Elx el dia 14 de juny de 2019 amb l’assistència de cirurgians d’arreu de l’Estat.

L’article premiat ha estat publicat a la revista científica The Journal of Arthroplasty, una de les més importants a escala mundial en l’àmbit de la Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, ja que es tracta de la revista oficial de l’American Association of Hip and Knee Surgeons (AAHKS).

Aquest article descriu la introducció a l’Hospital Clínic de Barcelona de l’estratègia quirúrgica coneguda com a recanvi en 1-temps pel tractament de la infecció de pròtesis, una tècnica minoritària en el Sistema Nacional de Salut. La intervenció consisteix a realitzar la retirada de la pròtesi infectada i la col·locació de la pròtesi definitiva en una sola cirurgia en comptes de dues cirurgies, o recanvi en 2-temps, que és la tècnica habitual.

Aquesta estratègia quirúrgica suposa una millora molt important de la qualitat de vida del pacient, que li estalvia haver de passar pel quiròfan una segona vegada i passar un temps prolongat amb una pròtesi provisional fins a la implantació de la pròtesi definitiva.

Llegir notícia publicada al Diari de Girona